Jdi na obsah Jdi na menu
 


Druhy | Osmák Degu

 

Druhy osmáka degu.

Osmák degu (Octodon degus)

V přírodě nejrozšířenější a zároveň nejmenší druh osmáka. Horní vrstva srsti má zbarvení aguti a spodní je béžová. Béžově má také zvýrazněné oči a uši. Ocas je zakončen tmavou štětičkou. Délka osmáčího těla je zhruba 15 cm.

Osmák okatý (Octodon bridgesi)

Žije na úpatí And. Je aktivní v noci. Barvu srsti má tmavší a nemá béžově zvýrazněné oči a uši. Uši má krátké, ocas poměrně dlouhý a bez štětičky.

Osmák pobřežní (Octodon lunatus)

Obývá hory u pobřeží. Je mnohem více podobný osmákovi degu než osmák okatý – má jak typické aguti zbarvení, tak štětičku na ocásku a zvýrazněné oči a uši.

Octodon pacificus

Tento osmák žije na ostrově Isla Mocha v lesích a patří mezi vyhynutím ohrožené druhy, pokud už nevymřel. Je jednobarevný (bez typického melirovaní), uši jsou krátké a ocásek postrádá typickou štětičku. Byly zkoumány pouze 2 exempláře.

Povinné ručení
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA